Skip to main content

Nu kan du rulla månadsvis utan krångel och långa avtal!

Rulla Borlänge i samarbete med Rolf Ericson Bil.

När behöver du bil?

Skjutsa till träning, storhandla eller kanske en spontan dagsutflykt? Rulla kan lösa många bilbehov i vardagen.

Börja rulla

Det är enkelt att rulla.

Du löser allt i appen. Boka den tid du behöver, hämta bilen, kör, och återlämna när du är klar. Alla våra bilar har fasta parkeringsplatser och bränsle, trängselskatt och försäkring ingår i priset.

Ett flexibelt sätt att ha bil.

Korta ärenden, storhandling eller familjesemester? Ibland behövs en liten bil, ibland en större. Att dela bil med andra är dessutom både smart och ekonomiskt, både för din egen plånbok men även för miljön.

Trygg på vägen.

Du kör de senaste bilmodellerna hos oss, och kan känna dig trygg både när det gäller säkerhet och miljö. Dessutom ingår självriskeliminering i priset, så du slipper självrisk om olyckan skulle vara framme.

Borlänges bästa bildelning.

Här finns Rulla i samarbete med Rolf Ericson Bil. Har du förslag på fler ställen där vi borde ha stationer? Hör av dig till oss!

Byt ort
1
Dalarna Science Park – Forskargatan 3

Våra bilar.

Ibland behövs en liten bil, ibland en större. Vi ser därför till att utbudet hjälper dig i så många olika vardagssituationer som möjligt. Saknar du något hoppas vi att du hör av dig!

Priser.

I priset ingår alltid bränsle, försäkring med självriskeliminering och bilens parkeringsplats.

Månadskostnad

99kr/mån

Liten

Timkostnad
65 kr/tim
Kilometerpris
2 kr/km

Mellan

Timkostnad
75 kr/tim
Kilometerpris
2 kr/km

Stor

Timkostnad
85 kr/tim
Kilometerpris
2 kr/km

Premium

Timkostnad
100 kr/tim
Kilometerpris
2 kr/km
Se detaljerade priser

Prisexempel.

Du rullar med en liten bil på ett ärende som tar 2 timmar (130 kr), det är 20 km (40 kr) fram och tillbaka. Så totalt för resan blir det 170 kr. I slutet på månaden betalar du även ditt medlemskap i Rulla 99 kr, men innan dess har du säkert gjort fler resor.

Så funkar det!

Öppna appen.

Ladda ner rulla-appen till din smartphone och registrera dig. Det är enkelt och tar bara någon minut.

Välj bil.

Var våra bilar är parkerade ser du enkelt i appen. Välj den plats och bil som passar dig och klicka på Boka.

Börja rulla.

Bilen låser du smidigt upp med appen. Dessutom ingår bränsle och bilens parkeringsplats under hela din bokning.

Vanliga frågor.

Jag har skapat konto men kan inte boka?

Välkommen till Rulla! 🙂

För både din och vår säkerhet, behöver vi godkänna alla konton som skapas. Vi kollar då att körkortet är giltigt, att betalkortet är giltigt samt att du inte har några betalningsanmärkningar. Räkna med att ditt konto är godkänt inom en arbetsdag!

Om det drar ut på tiden kan du maila oss på hej@rulla.se så hjälper vi till.

Hur tankar jag?

Du ska alltid lämna tillbaka bilen med minst kvarts tank (för elbil gäller att du alltid skall starta laddningen). Om bilen lämnas tillbaka med för lite bränsle, skapar det bekymmer för nästa resenär och du riskerar en extra avgift.

I bilen finns ett tankkort som enbart kan användas till drivmedel på Tanka och OKQ8. Kortet ska finnas i handskfacket eller under solskyddet.

Var finns PIN-kod till tankkort?

Du hittar pinkoden till tankkortet i appen. Observera att koden endast visas när du har en aktiv bokning.

När du har låst upp bilen, trycker du på den lilla pilen ovanför bilden på fordonet. Då hittar du en knapp som heter "Visa pinkod". Tryck på den, sedan "Visa pinkod", så hittar du koden som behövs.

Hur får jag tillgång till bilen?

30 minuter innan din bokning startar dyker nyckeln upp i din app och du kan då låsa upp din bokade bil.

Hur startar jag min resa?

30 min innan din bokning startar kan du låsa upp bilen med den digitala nyckeln i appen. Du får också svara på om bilen är fri från skador, glöm inte kontrollera det innan avfärd.

Hur avslutar jag min resa?

Du avslutar din resa och låser bilen med hjälp av nyckeln i appen. Klicka bara på "Avsluta resan & lås bilen". Tänk på att bilen måste stå på sin ursprungliga parkeringsplats innan du kan avsluta. Om det är en elbil ber vi dig starta laddningen innan du lämnar bilen.

Hur pausar jag min resa?

Under pågående bokning kan du parkera och låsa bilen med den digitala nyckeln i appen, genom att klicka på "Pausa resan & lås bilen". Du fortsätter betala för din bokade tid.

Jag har problem att låsa upp bilen?

Oftast beror det på att du inte har slagit på bluetooth i din mobiltelefon. Gå in på telefonens inställningar, leta upp Bluetooth och aktivera det.

Om det inte hjälper, stäng ner appen och starta den på nytt. Ta fram din nyckel, klicka på lås upp och vänta 5-10 sekunder innan du känner på handtaget.

Om inget av ovanstående hjälper behöver du ringa vår support, på telefon 010-405 54 05.

Hur fungerar det med parkering?

Parkeringsplatsen där du hämtade bilen ingår i priset under hela din bokning. Parkerar du på andra platser betalar du själv.

Kan jag åka vart jag vill?

Javisst, så länge du hinner tillbaka till platsen där du hämtade bilen innan bokningen är slut så kan du åka vart du vill i Sverige. Kontakta oss om du vill köra utomlands.

Vem kontaktar jag om jag får problem?

Allmänna frågor ber vi dig maila till hej@rulla.se.

Om du är ute och kör och är i behov av hjälp, når du vår support på telefon 010-4055405.

Hur fungerar det med försäkring?

Om du reser som privatperson ingår självriskeliminering ingår i priset. Du behöver alltså inte betala någon självrisk om något skulle hända och bilen skadas.
Detta gäller vid en ifylld och av försäkringsbolaget godkänd skadeanmälan. Se vår allmänna villkor för mer information.

Om du reser som företagskund styrs eventuell kostnad av avtalet mellan företaget och Rulla.

Hur anmäler jag en skada på bilen?

Du anmäler alla skador på bilen direkt i appen. När du anmäler skadan är det viktigt att du tar bilder, ange händelseförloppet samt tid och plats för olyckan. Skador kan du ange både före, under och efter din resa, därför är det viktigt att kontrollera bilen efter skador både före och efter dina resor.

Vi vill också att du hör av dig till oss så snart du har möjlighet på telefon 010-4055405.

Ser jag kostnaden för min resa innan jag bokar?

Om du reser som privatkund ger appen dig en uppskattning på resans pris innan du bokar. På det priset tillkommer kilometertaxan - vi vet ju inte hur långt du vill köra! 🙂

Vad kan jag göra om jag saknar Rulla på min ort?

Vi som utvecklar och äger Rulla finns redan på ca. 265 platser runt om i Sverige. Därför vill vi gärna att du hör av dig till oss om du upplever att du saknar en tjänst som Rulla på din ort.

Hur ansluter jag mig som privatkund?

Du laddar ner appen och skapar ett konto. Därefter behöver ditt konto godkännas av oss, vilket normalt sker senast nästkommande arbetsdag.

Vänligen observera, att om du ska ansluta om medarbetare till ett företag som är kund hos oss gör du det via en unik länk vi skickar ut. Hör av dig om du saknar din länk!

Vad kostar resor om jag är Rulla-medlem?

Det beror på vilken bil du väljer, hur länge du tänkt boka bilen och hur långt du planerar att köra. Är du Rulla-medlem så kostar det följande:

Liten bil: 65 kr/h

Mellan bil: 75 kr/h

Stor bil: 85 kr/h

Premium bil: 100 kr/h

Sedan betalar du alltid 2 kr/km.

 

Det betyder att rullar du med en liten bil på ett ärende som tar 2 timmar (130 kr), där det är 20 km (40 kr) fram och tillbaka, blir det totalt 170 kr för resan.

Vad kostar resor om jag är Prova-medlem?

Det beror på vilken bil du väljer, hur länge du tänkt boka bilen och hur långt du planerar att köra. Om du inte vill vara Rulla-medlem, kostar det:

Liten bil: 130 kr/h

Mellan bil: 150 kr/h

Stor bil: 170 kr/h

Premium bil: 200 kr/h

Sedan betalar du alltid 4 kr/km.

 

Det betyder att rullar du med en liten bil på ett ärende som tar 2 timmar (260 kr), där det är 20 km (80 kr) fram och tillbaka, blir det totalt 340 kr för resan.

Kom ihåg att det är halva priset på resan om du är rulla-medlem (99 kr/månad, utan bindningstid).

Finns paketpriser för helg- och veckohyror?

Absolut! Som Rulla-medlem får du tillgång till förmånliga priser. Systemet räknar automatiskt ut ditt billigaste pris och debiterar det.
2 kr/km tillkommer.

Exempel: Timpriset för en liten bil är 65 kr. Om du bokar 10 timmar betalar du 650 kr. Om du däremot bokar 11 timmar betalar du dygnspris (695 kr), då det blir billigare.

Liten bil
Dygnspris: 695 kr
Pris 3 dygn: 1195 kr
Pris 7 dygn: 2595 kr

Mellanbil
Dygnspris: 795 kr
Pris 3 dygn: 1 395 kr
Pris 7 dygn: 2 995 kr

Stor bil
Dygnspris: 895 kr
Pris 3 dygn: 1 595 kr
Pris 7 dygn: 3 395 kr

Premium bil
Dygnspris: 995 kr
Pris 3 dygn: 1 795 kr
Pris 7 dygn: 3 795 kr

Kan jag köra både privat och i tjänsten?

Absolut. Innan du bokar din resa får du välja om du vill göra den i tjänsten eller privat. Därefter tar vi hand om resten. Det kräver dock att ert är företag är anslutet till Rulla som företagskund.

Hur ansluter jag mig som företagskund?

Hör av dig till oss och berätta om vilka behov ditt företag har! Vill ni ha en egen bilpool eller dela med andra? Intresseanmälan

Vad händer om jag får en p-bot?

Du betalar faktisk kostnad för p-böter eller andra trafikförseelser. Om påminnelse om bot skickas till oss tillkommer en administrativ avgift á 500kr.För mer information, se våra allmänna villkor här.

Jag vill köra elbilar, hur gör jag?

Vi erbjuder flera olika bilmodeller som enbart drivs på el, dock inte på alla orter. Titta efter modellerna Renault Zoe, Volvo XC40 Recharge och Volvo C40 Recharge.

Vi erbjuder även pluginhybrider, som går kortare sträckor på el.

Hur betalar jag?

Du ansluter ett betalkort till Rulla när du skapar ditt privata konto. Om du rullar med ditt företag så betalar de för dina resor.

Vem får köra bilen?

Du som har bokat får låta någon annan med giltigt körkort köra bilen så länge du är med i bilen.

Är det tillåtet att övningsköra med en Rulla-bil?

Nej, enligt våra villkor så måste du som förare haft ett giltigt körkort i minst 12 månader.
Däremot är du varmt välkommen att kontakta din lokala Rulla-handlare för en hyrbilslösning om du har behov av att övningsköra.

Kan jag ange en fakturareferens på min resa?

Ja, våra företagskunder har möjlighet att inkludera en boknings- eller fakturareferens på varje unik bokning som görs.

Vad betyder bilikonerna i appen?

  1. Visar på vilken växellåda bilen är utrustad med. A står för automat och M står för manuell.
  2. Visar vilken bränsletyp det är på bilen. Blixten står för elbil, droppen står för bensin eller diesel. Båda symbolerna tillsammans står för hybrid.
  3. Visar på den MAXIMALA räckvidden hos våra elbilar. Observera att denna kan variera, beroende på laddningsnivå, utomhustemperatur och körstil.
  4. Denna symbol betyder att bilen är utrustad med dragkrok.
  5. Visar på det rekommenderade antalet platser för vuxna i bilen.

Hej där Företag, kommuner, BRFer och andra organisationer.

Med rulla kan ni erbjuda era medlemmar eller anställda mobilitetsförmåner utöver det vanliga. Vi kan placera en station på er parkering eller så kan ni dela våra gemensamma stationer med andra.

Läs mer om Rulla för företag

Allt du behöver är appen. För ett enklare sätt att ha bil.

Hitta, boka och rulla med appen som finns för både iOS och Android. Det har aldrig varit enklare att ha tillgång till bil.